DSCF4177

Om oss

Om oss

Historien bakom Bullandö Glassfabrik

Bullandö Glassfabrik startades efter resor ner till ön Sardinien, mer bestämt staden Stintino som våra grundare gjorde med familjen. 

Där nere fann man en liten gelateria och såg hur en hel stad hade detta lilla hål i väggen som samlingsplats på kvällarna och där man gjorde en sak och det var just gelato. Efter flera resor under flera års tid till Stintino så kom sedan möjligheten att få designa ett koncept för en ny lokal ute på Bullandö Marina och idén om en gelateria tog form. Sagt och gjort koncept vart sedan verklighet och än idag finns minnena och inspirationen från Stintino kvar.

DSCF4071
DSCF3878

Idag drivs vi av en av våra grundare, Madeleine, tillsammans med sin son Tom, som ansvarar för den dagliga driften och smakerna. Tom, utbildad på Gelato-universitetet i Bologna och även bartender, tar inspiration från Asien, Sverige, matlagning, drinkar och Italien när han skapar smakerna i vår glassdisk. Med smaker som blåbär med yuzu, mango lassi, svenska jordgubbar med rabarber och kokos, painkiller och brynt smör med ugnsbakad vit choklad, strävar Tom efter att utveckla nya spännande smaker och kombinationer samt ta de klassiska smakerna till nya höjder.

Vi hoppas och ser fram emot att få bjuda er på vår lilla bit av Italien i Stockholms skärgård!

Madeleine Gustafsson & Tom Erlandson med personal.

Kontakta oss

DSCF4101
bullan mörkare

Öppettider

  1. mån - sön